مقالات, مقایسه ابزارآلات

پمپ باد ایستاده بهتر است یا خوابیده

پمپ باد ایستاده بهتر است یا خوابیده

استفاده از ابزارهایی که بتواند کارها را آسان‌تر کنند، همواره یکی از دغدغه‌های ذهنی بشر بوده است. پمپ باد نیز یکی از لوازمی است که امروزه از آن در صنایع مختلف برای ایجاد نیروی محرکه استفاده‌های فراوانی می‌شود. این پمپ معمولاً در دستگاه‌های پرس سبک و سنگین و پیستوله‌های رنگ و تفنگ‌های بادی و ابزارآلاتی که نیاز به پمپ باد یا کمپرسور هوا دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از سوال‌هایی که همواره در ذهن افرادی که می‌خواهند از این پمپ بادها استفاده کنند، مطرح می‌گردد این است که پمپ باد ایستاده بهتر است یا خوابیده؟ بررسی این سؤال باعث می‌شود تا شما بتوانید طبق نیاز خود این وسیله را خریداری نمایید. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب هر کدام از این پمپ بادها می‌پردازیم تا شما بتوانید در هنگام خریداری این وسیله بهترین تصمیم را اتخاذ فرمایید.

تفاوت پمپ باد ایستاده و پمپ باد خوابیده

یکی از کمپرسورهای هوا، کمپرسور باد سیلندر پیستونی نام دارد که در صنایع متفاوت استفاده‌های فراوانی از آن می‌شود و دارای ظرفیت هوای مختلفی است. این کمپرسور از سه قسمت هواساز دینام یا الکتروموتور و مخزن تشکیل‌شده که مخزن آن به شکل ایستاده (عمودی) یا خوابیده (افقی) است‌. کمپرسور هوا با مخزن ایستاده معمولاً ظرفیت بالاتری نسبت به نوع افقی دارد و در فضاهای محدود، از آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. تفاوت پمپ باد ایستاده و پمپ باد خوابیده در این است که نوع ایستاده عمودی و نوع خوابیده به شکل افقی تولید می‌شود. پمپ باد خوابیده از دو چرخ داشته و در نوع ایستاده آن هیچ چرخی تعبیه نشده‌است. همچنین نوع ایستاده از نظر عرض فضای کمتریی را نسبت به نوع خوابیده اشغال می‌کند. از پمپ ایستاده برای کارگاه‌های تولیدی و نوع خوابیده برای همه موقعیت‌ها استفاده می‌شود. همچنین حمل و نقل نوع خوابیده از نوع ایستاده آسان‌تر است.

کدام کمپرسور باد بهتر است؟

اگر خشک بودن باد خروجی برای شما مهم است، باید از کمپرسور عمودی یا ایستاده استفاده کنید. در نوع ایستاده فاصله بیشتری تا کف مخزن وجود دارد و این امر سبب می‌گردد تا رطوبت کمتری از مخزن خارج شود. البته این موارد در رابطه با کمپرسورهایی با حجم بالای 150 مؤثر می‌باشد و برای کارهایی که معمولی هستند، تاثیر چندانی ندارد.

کاربرد کمپرسور باد ایستاده و خوابیده

کمپرسورها وظیفه فشرده‌کردن گازها را برعهده دارند و یک کمپرسور هوای محیط را به‌وسیله محفظه‌ای که دارای فیلتر هوا می‌باشد، می‌گیرد. این فیلتر از ورود گرد و غبار به داخل سیلندر جلوگیری می‌کند. همچنین باید فیلتر در فواصل زمانی منظم تعویض گردد؛ چرا که در صورت عدم تعویض آن، باعث افت فشار و کاهش کارایی دستگاه خواهد شد. شاید برای خرید کمپرسور هوا این سؤال برای شما مطرح گردد که پمپ باد ایستاده بهتر است یا خوابیده؟

باید گفت که این دو مدل تقریباً شبیه به یکدیگر هستند و تنها تفاوت آن‌ها، افقی و عمودی بودنشان در فضای کف می‌باشد که پیش از خرید باید مکان و فضایی مورد نظر برای استفاده از این کمپرسور را در نظر بگیرید. اگر قصد استفاده از این کمپرسور را برای منزل یا تاسیسات تجاری دارید، بهتر است از نوع ایستاده استفاده کنید؛ زیرا در این نوع کمپرسور مخزن در بالای موتور قرار گرفته‌و به‌خاطر راحتی جابجایی، برای مصارف خانگی بسیار مناسب می‌باشد. کمپرسور افقی به‌دلیل این‌که فضای بیشتری را اشغال می‌کند، در ایستگاه‌های تجاری و کارگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه کارکرد کمپرسور باد ایستاده و خوابیده

کمپرسور باد را روشن نموده و منتظر بمانید تا مخزن هوا پر شود. سپس کلید الکتریکی روی دستگاه را فشار دهید تا کمپرسور شروع به کار کند. به گیج بزرگ روی مخزن توجه نمایید. هنگامی که سوزن از حرکت ایستاد، نشان‌دهنده آن است که فشار هوای داخل مخزن به میزان مشخص و تعیین‌شده رسیده‌است. برای کار کردن با کمپرسورهای بادی آگاهی از میزان فشار ضروری می‌باشد. معمولاً اطلاعات روی ابزار حک می‌گردند.

باید هوای خروجی شلنگ را چندین مرتبه پایین‌تر از حداکثر فشار کارکرد ابزار نگه دارید. هر ابزاری در فشار معینی عمل می‌کند؛ در نتیجه هر بار که به کمپرسور یک ابزار جدید متصل می‌کنید، فشار را نیز تنظیم نمایید. پس از تنظیم فشار باید فشار هوای خروجی را نیز تنظیم کنید. معمولاً یک شیر رگلاتور برای تنظیم این فشار وجود دارد. با چرخاندن در جهت پاد ساعتگرد شیر، فشار هوا کاهش می‌یابد و می‌توان برای کار با ابزار از آن استفاده کرد. تا زمانی که هوا به‌صورت فشرده داخل شلنگ وجود داشته‌باشد، ابزار بادی کار خود را به‌طور صحیح انجام می‌دهد.

مشخصات کمپرسور باد ایستاده

این کمپرسور با مخزن ایستاده، معمولاً در کارگاه‌های صنعتی تعمیرگاه‌ها و کارگاه‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به سبب ایستاده‌بودن مخزن آن، مراحل ته‌نشینی و تخلیه رطوبت که در هوای فشرده وجود دارند، با سرعت بالاتر و راحت‌تر انجام می‌گیرند.

مشخصات فنی کمپرسور باد ایستاده عبارتند از:

  • واحد هواساز 2 استیج
  • نصب و جابجایی آسان و سریع
  • محدوده فشار کارکرد 8 تا 10 بار
  • رنگ کوره ای الکتروستاتیک یا اپوکسی
  • الکتروموتور کاملاً استاندارد با کمپرسور
  • روی مخزن ذخیره هوا، هواساز نصب می‌شود.
  • شکل چرخ‌دار آن در حجم‌های 150 لیتری تا 350 لیتری وجود دارد.
  • مخزن آن به‌وسیله پایه‌های فلزی در ظرفیت‌های بالا پایدار است.
  • شیر تخلیه به‌صورت اتوماتیک و دستی بسته‌به درخواست مشتری
  • ظرفیت تولید هوای فشرده از 150 لیتر در دقیقه تا 1250 لیتر در دقیقه است.
  • به‌دلیل وجود هواساز و الکتروموتور روی مخزن، فضای کمی را اشغال می‌کند.
  • تخلیه آن راحت می‌باشد و رسوبات و آب ته‌نشین‌ شده در مخزن به‌راحتی تخلیه می‌گردند.

عکس پمپ باد ایستاده

 

مشخصات کمپرسور باد خوابیده

این کمپرسور برای شرایط و محیط‌های کاری که ارتفاع در آن مهم می‌باشد، در نظر گرفته می‌شود. همچنین به‌دلیل وجود یک جفت چرخ در قسمت انتهایی مخزن و یک دستگیره و یک چرخ در ناحیه ابتدای مخزن، حمل و جابجایی این دسته از کمپرسورها به راحتی قابل انجام است. به‌دلیل خوابیده‌بودن می‌توان ارتعاش، لرزش و سر و صدا را به آسانی به کمک مخزن دفع کرد. رطوبتی که در هوای اطراف کمپرسور وجود دارد به‌دلیل کم شدن حجم هوا در فرآیند فشرده‌سازی هوا به شکل کندانس در ناحیه کف مخزن انباشته خواهد شد که برای از بین بردن این رطوبت و انباشته شدن باید با نصب شیر تخلیه یا تایمر دار آن را از مخزن خارج نمود.

مشخصات فنی این کمپرسور پیستونی خوابیده عبارتند از:

  • یک مخزن کمپرسور پایدار دارد.
  • دارای شیر تخلیه مخزن می‌باشد.
  • دارای دو نوع متحرک چرخ‌دار و ثابت می‌باشد.
  • در این مدل نوع اتصال از نوع کوپل تسمه‌ای است.
  • از محدوده فشار کاری بین 8 تا 12 بار برخوردار است.
  • واحد هواساز و الکتروموتور روی مخزن نصب می‌شود.
  • از این کمپرسور می‌توان در فضاهای با ارتفاع کم نیز جایگذاری کرد.
  • قادر است به تولید هوای فشرده از 100 لیتر در دقیقه تا 1500 لیتر در دقیقه بپردازد.

عکس پمپ باد خوابیده

سخن پایانی

اگر به دنبال خرید کمپرسور  هستید و نمی‌دانید که پمپ باد ایستاده بهتر است یا خوابیده؛ باید گفت که انتخاب کمپرسور باد به شرایط و نیازهای شما بستگی دارد. نوع افقی آن برای محیط‌هایی که دارای محدودیت ارتفاع می‌باشند مانند گاراژ‌ها یا کارگاه‌های کوچک، مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما نوع عمودی برای محیط‌هایی مناسب است که از نظر عرضی دچار محدودیت هستند. همچنین فضایی که برای نصب و نگهداری این کمپرسور نیاز بوده نیر نقش اساسی در انتخاب آن دارد. در نتیجه خرید کمپرسور ایستاده یا خوابیده به محیطی بستگی دارد که شما می‌خواهید از آن استفاده نمایید. فروشگاه ابزار عالمی دارای انواع پمپ باد با بهترین قیمت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *